Start Strona główna
KONFERENCJA PRASOWA PSL-KOALICJI POLSKIEJ PSL CHCE EMBARGO NA ROSYJSKI WĘGIEL PDF Drukuj
wtorek, 08 października 2019 14:29

W poniedziałek 7 października w Katowicach prezes PSL Władysław Kosiniak-Kamysz zaprezentował założenia programu PSL – Koalicji Polskiej.

Podczas wspólnej konferencji prasowej z Pawłem Kukizem, lider ludowców ocenił, że propozycje programowe PSL w tym zakresie są rozsądne i realne.

24 ŚLĄSKA GALA BCC – PROMNICE 2019 PDF Drukuj
poniedziałek, 09 września 2019 15:32

8 września w Zamku Myśliwskim w Promnicach odbyła się 24 Śląska Gala BCC.

Wydarzenie, na które przybyli biznesmeni, przedstawiciele samorządu, duchowieństwa i polityki tradycyjnie zorganizowała Loża Katowicka BCC.

Wręczono Cezary Śląskiego Biznesu. Statuetkę specjalną został nagrodzony prezydent Miasta Katowice dr Marcin Krupa.

POSIEDZENIE RADY NACZELNEJ PSL PDF Drukuj
niedziela, 07 lipca 2019 13:51

W sobotę 6 lipca 2019 r. w Warszawie odbyła się Rada Naczelna PSL, gdzie zdecydowano, że Polskie Stronnictwo Ludowe wystartuje w wyborach parlamentarnych w bloku centrowym bez formacji lewicowych. Ludowcy podjęli decyzję bez głosu sprzeciwu.

FAJERA! NAJWIĘKSZY ŚLĄSKI AIR SHOW PDF Drukuj
niedziela, 16 czerwca 2019 15:50

15 czerwca na Lotnisku Muchowiec w Katowicach odbyła się ,,FAJERA! Największy Śląski Air Show w 100-lecie Powstań Śląskich”.

W trakcie tego wydarzenia atrakcji nie zabrakło, były pokazy lotnicze, prezentacje samolotów, rekonstrukcje bitew, pirotechniczne show i ekspozycję samochodów.

XI EUROPEJSKI KONGRES GOSPODARCZY – KATOWICE PDF Drukuj
wtorek, 21 maja 2019 15:14

W dniach 13-15 maja 2019 r. w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w Katowicach odbyła się kolejna edycja Europejskiego Kongresu Gospodarczego.

Była to jedna z największych debat gospodarczych w Europie Środkowo-Wschodniej. Po raz jedenasty grono uczestników Kongresu podjęło tematy kluczowe dla polskiej, europejskiej i globalnej gospodarki.

ŚWIĘTO NARODOWE 3 MAJA – OBCHODY W KATOWICACH PDF Drukuj
piątek, 03 maja 2019 17:12

Tegoroczne obchody Święta 3 Maja rozpoczęły się od mszy świętej w intencji Ojczyzny, która odbyła się w katowickiej archikatedrze, pod przewodnictwem metropolity katowickiego ks. abp. Wiktora Skworca, w oprawie artystycznej Chóru Filharmonii Śląskiej. Po zakończeniu nabożeństwa uczestnicy uroczystości przemaszerowali ulicami Katowic pod pomnik Wojciecha Korfantego, gdzie nastąpił moment kulminacyjny obchodów – odegranie hymnu państwowego, Apel Pamięci i złożenie kwiatów.

<< pierwsza < poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 następna > ostatnia >>

Strona 1 z 44