Start Aktualności
Aktualności z regionu
BARBÓRKOWO-ŚWIĄTECZNE SPOTKANIE RODZIN GÓRNICZYCH
piątek, 14 grudnia 2018 12:21

W środę 12 grudnia 2018 r. w Pałacu Młodzieży w Katowicach odbyło się spotkanie Barbórkowo-Świąteczne z podopiecznymi, darczyńcami i fundatorami zorganizowane przez Fundację Rodzin Górniczych. Fundacja Rodzin Górniczych już od 21 lat pomaga rodzinom górników, którzy ponieśli śmierć w wyniku wypadków przy pracy, a także wspiera inwalidów górniczych i górnicze rodziny znajdujące się z różnych względów w trudnej sytuacji życiowej.

,,OSTATNI KUFEL PIWA Z SOLIDARNOŚCIĄ NA WIECZORKU”
wtorek, 04 grudnia 2018 15:23

W sobotę 1 grudnia 2018 roku w Galerii Szybu Wilson w Katowicach Szopienicach odbyła się Karczma Piwna zorganizowana przez NSZZ Solidarność przy KWK  „Wieczorek” którą od wielu lat kieruje przewodniczący związku Ryszard Baczyński. Była to ostatnia karczma pod nazwą „Ostatni Kufel Piwa z Solidarnością na Wieczorku”, gdyż kopalnia ta zakończyła swoją działalność i została połączona z kopalnią Murcki-Staszic.

FUNDACJA ŚLĄSKIE ANIOŁY
niedziela, 18 listopada 2018 09:46

14 listopada br. w Centrum Kultury Śląskiej w Świętochłowicach odbył się charytatywny spektakl pt. ,,Cyrkowe Szaleństwo” na którym donator i założyciel ,,Fundacji Śląskie Anioły’’ Piotr Koniecki został wyróżniony Srebrną Honorową Odznaką ,,Za zasługi dla woj. Śląskiego”.

GALA SPORTU AKADEMICKIEGO 2018
niedziela, 04 listopada 2018 09:40

25 października br. na głównej scenie Teatru Wyspiańskiego odbyła się Gala Sportu Akademickiego podsumowująca sezon 2017/2018. Gospodarzem wydarzenia był AZS Uniwersytetu Śląskiego, obchodzący w tym roku swoje 50. urodziny.

UROCZYSTA SESJA SEJMIKU WOJEWÓDZTWA ŚLASKIEGO
poniedziałek, 22 października 2018 08:49

W czwartek 18 października 2018 r. w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w Katowicach odbyła się uroczysta Sesja Sejmiku Województwa  Śląskiego ,,100-lecie odzyskania niepodległości”.Tematem przewodnim uroczystej Sesji, która odbyła się w ramach V edycji Europejskiego Kongresu Małych i Średnich Przedsiębiorstw była „Rewitalizacja terenów zdegradowanych szansą na rozwój gospodarczy regionu”

WYBORY SAMORZĄDOWE 2018
niedziela, 14 października 2018 09:58

Szanowni Mieszkańcy, 21 października prosimy o Wasz głos !

Okręg wyborczy nr 2 obejmuje miasta: Katowice, Mysłowice, Tychy oraz powiaty bieruńsko-lędziński i pszczyński.

UROCZYSTA PRZYSIĘGA WOJSKOWA
poniedziałek, 08 października 2018 08:08

"Obowiązkiem każdego obywatela polskiego jest obrona Ojczyzny" - Konstytucja RP

W niedzielę 7 października w Katowicach ponad 70 członków 13. Śląskiej Brygady Obrony Terytorialnej złożyło przysięgę wojskową, stając się tym samym żołnierzami tej tworzącej się w całym kraju formacji. Żołnierzom wojsk obrony terytorialnej powierzone zostało szczególne zadanie – działać w przestrzeni lokalnej oraz chronić swoje rodziny i resztę społeczeństwa.

<< pierwsza < poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 następna > ostatnia >>

Strona 1 z 41