Start Aktualności XVIII Spotkanie Wychowanków AGH
XVIII Spotkanie Wychowanków AGH
piątek, 16 listopada 2012 08:42

Precz smutki, niech zginą.
Wspomnienia niechaj płyną.
Obsiądźmy stół wokoło
Z piosenką wesołą.

09 listopada 2012 r. w restauracji ,,Anna-Maria” w Katowicach-Kostuchnie odbyło się już XVIII spotkanie barbórkowe wychowanków AGH ze swoimi profesorami, którzy zawsze chętnie przyjeżdżają z Krakowa spotkać się z dawnymi studentami. Jak co roku spotkanie organizowało Stowarzyszenie Absolwentów AGH pracowników kopalń „Wieczorek” i „Murcki-Staszic”.

Spotkanie uświetnił swoją obecnością Prezydent Miasta Katowice Piotr Uszok. Uczestnikami spotkania byli również pracownicy Katowickiego Holdingu Węglowego  z Prezesem Romanem Łojem na czele i Okręgowego Urzędu  Górniczego w Katowicach z Dyrektorem Jerzym Kolasą. W spotkaniu uczestniczył również Prezes Zarządu Powiatowego PSL w Katowicach Leszek Boniewski oraz skarbnik Zarządu Powiatowego PSL Edmund Lasłowski (absolwent AGH), który jest uczestnikiem tych spotkań z małymi przerwami od 16 lat.

Dzisiaj: Kwi 29, 2024