Start Wybory 2015
Nasi Kandydaci

Kandydaci do Sejmu RP 2015 – członkowie PSL w  Katowicach – Okręg wyborczy nr 31

który obejmuje miasta: Katowice, Tychy, Mysłowice, Chorzów, Ruda Śląska, Świętochłowice, Siemianowice, Piekary Śląskie oraz powiat bieruńsko-lędziński

LESZEK BONIEWSKI

NUMER 2 na liście nr 5 w wyborach do Sejmu RP 2015

60 lat, mieszkaniec Katowic, prezes Zarządu Powiatowego Polskiego Stronnictwa Ludowego w Katowicach, działacz samorządowy i spółdzielczy, kieruje Radą Osiedla im. Ks. Franciszka Ścigały w Katowickiej Spółdzielni Mieszkaniowej, radny dzielnicy Katowice-Bogucice, przewodniczący Komisji Gospodarki w woj. śląskim, orędownik mieszkańców Śląska.

TOMASZ ŻABIŃSKI

NUMER 5  na liście nr 5 w wyborach do Sejmu RP 2015

Od urodzenia mieszkaniec Katowic. Zawodowo - 25 lat wspiera rynek rolno - spożywczy. Po ukończeniu wyższych studiów dziennych w Krakowie w 1990 roku uczestniczy w tworzeniu Agencji Rynku Rolnego Oddziału Terenowego  w Katowicach. Od 1991 do 2005 roku pełni funkcję z-cy Dyrektora, a od 2006 roku do dziś funkcję Dyrektora w w/w instytucji. W międzyczasie kończy studia podyplomowe na Uniwersytecie Rolniczym z zakresu aplikacji środków Unijnych w branży rolno- spożywczej oraz odbył kilka zagranicznych praktyk zawodowych z tego zakresu. Od momentu uzyskania przez Agencje Rynku Rolnego akredytacji tj. od 2004 roku w wojew. śląskim Tomasz Żabiński uruchomił i rozpowszechnił programy unijne, takie jak np.: szklanka mleka dla dzieci; owoce i warzywa w szkole; pomoc żywnościowa dla najuboższych; wsparcie rynku produktów pszczelich; wsparcie promocji produktów żywnościowych tradycyjnych, regionalnych i ekologicznych i inne. Zaznaczyć należy iż w/w programy cieszą się w Województwie Śląskim dużą popularnością.

ANDRZEJ LACH

NUMER 7  na liście nr 5 w wyborach do Sejmu RP 2015

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter

Dzisiaj: Lis 24, 2017