Start Aktualności XXVI WIELKA GALA Z UDZIAŁEM PREZYDENTA RP
XXVI WIELKA GALA Z UDZIAŁEM PREZYDENTA RP
poniedziałek, 08 kwietnia 2019 07:11

7 kwietnia br. w Domu Muzyki i Tańca w Zabrzu odbyła się XXVI Wielka Gala Izby Rzemieślniczej oraz Małej i Średniej Przedsiębiorczości w Katowicach. Tradycyjnie wydarzenie stało się okazją do wyróżnienia najlepszych firm i przedsiębiorców w naszym regionie. Łącznie przyznano kilkadziesiąt nagród, w tym tytuł Rzemieślnika Roku 2018.

Ta największa impreza rzemieślnicza w Polsce, miała specjalny charakter. Wyjątkowi byli też goście, a wśród nich pojawili się m.in. prezydent RP Andrzej Duda, przedstawiciele rządu, parlamentarzyści, przedstawiciele województwa, uczelni wyższych, prezydenci miast oraz radni.

Prezydium Zarządu Wojewódzkiego PSL woj. śląskiego reprezentował prezes katowickiej organizacji Leszek Boniewski. Największą grupę na widowni stanowili jednak – co oczywiste – przedsiębiorcy. Wszystkich  powitał prof. Jan Klimek, gospodarz wydarzenia i prezes Izby Rzemieślniczej oraz Małej i Średniej Przedsiębiorczości. – Uhonorujemy dziś osoby niezwykłe – zapowiedział i słowa dotrzymał. – Kiedy zaczynaliśmy 26 lat temu praktycznie mało kto podejrzewał, że tyle lat będziemy się rozrastali. Minęło pokolenie, a my trwamy – mówił. Nagrody wręczono w kilku kategoriach takich jak: Rzemieślnik Roku, Szabla im. Jana Kilińskiego, Firma z Jakością, Firma Rodzinna, Wiarygodny Lider Biznesu. Nagrody wręczał prezydent RP Andrzej Duda. Rzemieślnikiem Roku 2018 został Ryszard Genge, właściciel firmy Moto-Test w Zabrzu. Przedsiębiorcy nie zapomnieli również o prezydencie RP honorując go Złotą Statuetką.

Dzisiaj: Mar 29, 2024