Start Aktualności Prezes PSL Kosiniak-Kamysz z wizytą w Katowicach
Prezes PSL Kosiniak-Kamysz z wizytą w Katowicach
czwartek, 03 marca 2016 09:34

W dniu 1.03.2016 r. w Katowicach odbyło się plenarne posiedzenie Zarządu Wojewódzkiego PSL Województwa Śląskiego z udziałem Prezesa NKW PSL Władysława Kosiniaka-Kamysza. Zasadniczym celem obrad było rozpoczęcie i realizacja Kampanii sprawozdawczo-wyborczej PSL w 2016 r. w województwie śląskim.

Prezes NKW PSL Władysław Kosiniak-Kamysz wziął udział w konferencji prasowej zwołanej bezpośrednio przed spotkaniem, na której przedstawił kierunki działań PSL w odniesieniu do aktualnej sytuacji społeczno-politycznej w Polsce i w poszczególnych regionach, w tym także w województwie śląskim. Następnie – w czasie obrad posiedzenia Zarządu Wojewódzkiego – w swoim wystąpieniu zaapelował do zebranych, aby aktywnie angażowali się we wszystkie działania, a szczególnie w rozwiązywanie problemów społeczno-organizacyjnych, z jakimi będziemy spotykać się teraz na szczeblu województwa, powiatów oraz gmin województwa śląskiego.

Doceniam rolę i zaangażowanie Waszej śląskiej organizacji PSL w każdych wyborach – podkreślił Prezes, gdyż działania PSL w województwie śląskim nakierowane muszą być na bardzo zróżnicowany elektorat obejmujący swym zasięgiem obszary wiejskie, małe miasteczka, a także – w przeważającej większości – duże miasta. Zdaję sobie sprawę, że to m. in. dzięki Wam przekroczyliśmy próg wyborczy w ostatnich wyborach parlamentarnych, za co wam serdecznie dziękuję – podkreślił Kamysz. Na zaproszenie Prezesa Zarządu Wojewódzkiego PSL – Stanisława Dąbrowy – na spotkanie przybyli licznie zaproszeni goście, a zarazem aktywni działacze PSL,  m in.: radni sejmiku wojewódzkiego, starostowie powiatów, wójtowie gmin, przedstawiciele władz samorządowych, przedstawiciele ZMW i FML, prezesi Zarządów Powiatowych PSL, którzy aktywnie uczestniczyli w szerokiej dyskusji dotyczącej bieżących działań PSL.

Obrady zakończyły się przyjęciem uchwały ZW PSL w sprawie norm przedstawicielstwa obowiązujących przy wyborze delegatów na Zjazd Wojewódzki PSL w 2016 r., a tym samym w województwie śląskim rozpoczęła się kampania sprawozdawczo-wyborcza na wszystkich szczeblach kół oraz organizacji gminnych i powiatowych.

mod_vvisit_counterW tym tygodniu1926

Dzisiaj: Mar 29, 2024